3 De schade in de woonst in enorm.
Benny Proot De schade in de woonst in enorm.

Brand door slecht werkende houtkachel: jong koppel kan tijd niet meer naar huis

Een jong koppel kan voorlopig bij familie terecht na een hevige brand in hun woning in de Duinhoekstraat in De Panne. De oorzaak lag bij een slecht functionerende houtkachel. 

De brand ontstond woensdagavond rond 19.30 uur. De vlammen ontsnapten door de schouw en verspreidden zich naar het dak. De bewoners konden tijdig ontkomen en belden de brandweer.  “Toen de brandweer aankwam, sloegen de vlammen uit het dak aan de achterkant van de woning. Na een half uur was de brand onder controle en er vielen geen gewonden, maar de schade aan de woning is aanzienlijk”, zegt Kristof Louagie van brandweer Westhoek. 

Huisdieren

De brandweer maakte het dak na de bluswerken water- en winddicht. Toch is het huis tijdelijk niet bewoonbaar. “Ik heb contact gehad met de slachtoffers om te kijken voor een tijdelijke oplossing. Het jonge koppel zal met zijn huisdieren voorlopig intrekken bij familie, tot het huis hersteld is”, zegt burgemeester Bram Degrieck (Plan-B). 

3 De schade aan de woning is groot.
Benny Proot De schade aan de woning is groot.
3 De brand woedde in dit huis in de Duinhoekstraat in De Panne.
Benny Proot De brand woedde in dit huis in de Duinhoekstraat in De Panne.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer