De Panne besteedt onderhoud van openbare toiletten op de Zeedijk uit
Benny Proot De Panne besteedt onderhoud van openbare toiletten op de Zeedijk uit

De Panne betaalt 144.000 euro voor poetsen van de wc-gebouwen bij het strand

Van 1 juli tot eind september zal De Panne een beroep doen op een externe firma om twee keer per dag de sanitaire gebouwen bij het strand te reinigen. Kostprijs? 144.000 euro.

“Tot nu poetste ons eigen gemeentepersoneel de toiletten bij het strand”, duidt burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-b). “Het is echter moeilijk om daarvoor gemotiveerd personeel te vinden. Bovendien bouwen onze medewerkers heel veel overuren op omdat ze ook in het weekend moeten werken. Tot slot is de poetsbehoefte seizoensafhankelijk. We willen wat meer rust geven aan onze poetsdames, vandaar dat we dit seizoen samenwerken met een externe firma. We moeten de offertes nog binnen krijgen dus dat bedrag kan nog lager liggen.” Ann Vanheste (DAS) vindt het spijtig dat het werk wordt geprivatiseerd. Johan Blieck (CD&Vplus) heeft dan weer moeite met de kostprijs. “Met dat bedrag kan je vier voltijdse poetshulpen per jaar betalen.” De oppositie stemde dan ook tegen de beslissing van de meerderheid.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer