Veel kansarme scholieren beschikken niet over een eigen pc om hun taken te maken tijdens de lockdown.
Unsplash Veel kansarme scholieren beschikken niet over een eigen pc om hun taken te maken tijdens de lockdown.

De Panne verdeelt samen met serviceclubs 40 laptops onder de scholen

De gemeente De Panne heeft met de steun van verschillende serviceclubs 40 laptops aangekocht. Die worden verdeeld onder de scholen, zodat ook kansarme scholieren les kunnen volgen van thuis uit. 

“We deden een bevraging bij onze 6 scholen en daaruit bleek dat er nood was aan 40 extra computers om elk kind de kans te geven van afstandsonderwijs te genieten”, zegt schepen Michèle Vandermeeren (ACT!E) die het initiatief nam. Zelf is ze lid van de serviceclub Innerwheel. Schepen Nicolas Luyssen (Het Plan-b) is aangesloten bij Rotary Koksijde-De Panne-Veurne en burgemeester Bram Degrieck (Het Plan-b) bij Rotary Nieuwpoort-Westhoek. Naast die drie clubs werkten de Lions en Soroptimist mee. Elke serviceclub schonk 1.500 euro. De gemeente coördineerde de actie. Binnenkort krijgen de basisschool Immaculata, Sint-Pietersschool, gemeentelijke basisschool De Leerplaneet, De Tuimelaar, Immaculata en Atheneum Calmeyn de laptops. Eerder al sponsorde Kiwanis een aantal computers voor secundaire scholen uit de Westkust.

En het krijgt nog een vervolg via het intergemeentelijke project Wintegratie. “Er gaan ook kinderen van De Panne naar scholen in de buurgemeenten en ook voor hen hebben we aandacht”, besluit Vandermeeren. “Het was hartverwarmend hoe iedereen onmiddellijk mee in de bres sprong. Zelfs van het provinciaal bezoekerscentrum Duinpanne kregen we een aantal toestellen. Alle computers blijven eigendom van de scholen die ze zullen ontlenen aan wie daar nood aan heeft.”

Lees meer