3 Zo zal de nieuwe attractie in Plopsaland eruitzien.
RV Zo zal de nieuwe attractie in Plopsaland eruitzien.

Eerste beelden van spectaculairste rollercoaster van Europa: attractie van 15 miljoen euro opent in 2021 in Plopsaland

Tegen de zomer van 2021 heeft Plopsaland De Panne een spinning coaster. Dat is een spectaculaire achtbaan met karretjes die rond hun as draaien. Nu moet je nog naar de Verenigde Staten om een dergelijke attractie te vinden. Plopsa investeert 15 miljoen euro.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Het wordt een coaster voor durvers, weet ceo Steve Van den Kerkhof van Plopsa. Hij ging naar de staat Missouri in de VS om de Time Traveler in het pretpark Silver Dollar City  uit te testen. “Over een baan van liefst één kilometer lang en 40 tot 50 meter hoog zijn er vijf loopings en word je twee keer gelanceerd. Bovendien draaien de karretjes rond hun eigen as. De coaster zal toegankelijk zijn voor iedereen vanaf 1,30 meter. Attracties hoeven we niet af te breken om dit nieuwe beeldbepalende paradepaardje te kunnen realiseren. Het zal vanuit alle hoeken van het pretpark te zien zijn en krijgt een centrale plaats. Dus komt het niet aan de kant van de bewoning. De bezoekers zullen onder meer zoeven over de vijver bij het Prinsessiakasteel en de SuperSplash.”

Onderzoek

Het openbare onderzoek is recent gestart en loopt nog tot half november. De plannen liggen ter inzage in het gemeentehuis in De Panne. “We hebben nog geen contract met een leverancier en ook de naam van de nieuwe attractie is er niet. De voorlopige werktitel is Robospinner”, geeft Van den Kerkhof nog mee. “Het thema zal niets met Studio 100 te maken hebben, maar wordt iets futuristisch met robots of avatars.” Plopsa heeft een budget van 15 miljoen euro voor zijn nieuwste attractie.

Hotel

Momenteel wordt volop gebouwd aan het eerste Plopsa-hotel in De Panne dat midden volgend jaar klaar moet zijn. Het pretpark vergeet ook zijn jongste bezoekers niet, want het openbaar onderzoek voor een indoor Bumba-zone is net afgerond. Daar zullen de kinderen samen met het vriendelijke clowntje een reis rond de wereld maken. Die zone is binnen een paar jaar gepland.

3 De karretjes van de nieuwste attractie die Plopsaland in 2021 opent zullen er zo uitzien.
RV De karretjes van de nieuwste attractie die Plopsaland in 2021 opent zullen er zo uitzien.
3 Vijf loopings en twee lanceringen, dat is het concept. Bovendien draaien de karretjes rond hun eigen as.
RV Vijf loopings en twee lanceringen, dat is het concept. Bovendien draaien de karretjes rond hun eigen as.

18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Alei Deka

    @ Andy en Mano. Er staat inderdaad een spinningcoaster in Toverland en nog andere pretparken in Europa. Maar nergens in Europa staat er al een spinningcoaster die overkop gaat.

  • Pascal Wevers

    In bobbejaanland heb je toch ook zo een achtbaan...alleen denk ik dat deze geen loopings maakt maar wel de karretjes die om hun as draaien

Lees meer