Ex-uitbaters Panos in verzet: "Hebben geen fraude gepleegd"

De twee voormalige uitbaters van de Panos in de Zeelaan in De Panne kwamen gisteren verzet aantekenen tegen een voorwaardelijke celstraf van 8 maanden en 3.000 euro boete. Ze werden veroordeeld omdat ze 11.387 euro aan inkomsten zouden hebben achtergehouden en dat niet doorstortten naar La Lorraine, het bedrijf achter Panos.


"We wisten niet eens dat we veroordeeld waren en lazen het in de krant", klonk het bij de twee. De rechter antwoordde dat ze nochtans werden verhoord en dat ze een dagvaarding in de bus hadden gekregen. "We weten écht niet hoe het komt dat die inkomsten verdwenen zijn. Misschien heeft een werknemer een grove fout gemaakt. Er is ook twee keer ingebroken in de kassa", verklaarden de twee.


Daarvoor deden ze echter geen aangifte bij de politie. Joeri O. en Jordy L. zijn bereid een werkstraf uitvoeren, maar ontkennen formeel dat ze kwaadwillig inkomsten achterhielden. Intussen zijn ze al meer dan een jaar geen uitbaters van de Panos meer en zitten beide heren in collectieve schuldenregeling. La Lorraine wil de 11.387 euro terugvorderen. Vonnis op 21 februari. (BBO)

Lees meer