Brugge blijft de startplaats voor de Driedaagse, De Panne de aankomst.
Archief Proot Brugge blijft de startplaats voor de Driedaagse, De Panne de aankomst.

Gemeente steunt wielerwedstrijd AG Driedaagse Brugge-De Panne jaarlijks met 150.000 euro, en dat al zeker voor zes jaar

De gemeenteraad heeft een contract tussen de vzw Panne Sportief en de gemeente goedgekeurd, waarin staat dat er tot en met 2025 jaarlijks 150.000 euro gaat naar de organisatie van de AG Driedaagse Brugge-De Panne.

De 44ste editie van de AG Driedaagse Brugge-De Panne vindt op 25 en 26 maart plaats. “De zondag ervoor plannen we De Panne Classic”, zegt voorzitter en oppositieraadslid Bruno Dequeecker (CD&Vplus). “Dit keer start die familiefietstocht niet in Plopsaland, zoals vorig jaar, maar wel op de Markt van De Panne en dat op vraag van het gemeentebestuur. De deelnemers volgen een stuk van het parcours van de Driedaagse. We onderhandelen ook met Flanders Cycling en de scholen om een educatieve dag over verkeersveiligheid te koppelen aan ons wielerevent.”

Foodtruckfestival

De gemeente legt een aantal voorwaarden op aan de financiële steun die ze geeft. Zo moeten de start en finish in De Panne liggen. De Panne blijft de aankomstplaats voor de mannen- en vrouwenwedstrijd. Bovendien wordt de finale rechtstreeks uitgezonden op Sporza, RTBF en Eurosport en wordt De Panne opgenomen in de communicatiecampagne. “We beloven ook meer randanimatie op 25 en 26 maart. Op het Marktplein plannen we een foodtruckfestival en een afterparty met dj Dimaro”, geeft Dequeecker nog mee. Ter vergelijking, Brugge betaalt 100.000 euro aan Panne Sportief om twee keer de startplaats te mogen hebben.

En er is nog meer wielernieuws in De Panne. De gemeente geeft jaarlijks 5.000 euro aan Panne Sportief voor het provinciaal kampioenschap nieuwelingen. Dit jaar vindt dat op 10 mei in De Panne plaats. Volgend jaar is het dan in Adinkerke.

Lees meer