4 De zaal van Camping Ter Hoeve waar de schuurverkoop plaatsvindt.
Benny Proot De zaal van Camping Ter Hoeve waar de schuurverkoop plaatsvindt.

Plopsa-borden en discobar in de aanbieding

PRETPARK EN CAMPING TER HOEVE HOUDEN SCHUURVERKOOP

Interesse in Plopsaland-borden en -glazen, of liever een oude discobar? Dan moet je zondag tussen 14 en 16 uur naar camping Ter Hoeve in de Duinhoekstraat in De Panne. Plopsaland en Ter Hoeve organiseren er een gezellige schuurverkoop met een duizendtal hebbedingen.

Plopsaland De Panne nam dit jaar camping Ter Hoeve in de Duinhoekstraat over. "In de camping stond een pak oude spullen die we nu van de hand doen. Het gaat alles samen om een duizendtal objecten", zegt Plopsa-parkmanager Wim Wauters. "Van ons pretpark bieden we oud servies te koop aan. Dat zijn vooral borden met het Plopsa-logo erop, plateaus en glazen. Het merendeel van de goederen komt van de camping zelf. Ik denk maar aan oud meubilair en speelgoed. Blikvanger is een oude discobar. Die werkt niet meer, maar handige mensen zullen die zeker nog aan de praat krijgen. Een paar weken geleden organiseerden we voor de campingbewoners al eens zo'n verkoop en die konden dat wel smaken, vandaar dat we er eenmalig een grotere verkoop van maken. De opbrengst van de schuurverkoop zullen we opnieuw investeren in de camping. Misschien organiseren we er wel leuke activiteiten mee, want dat vragen de mensen die hier logeren: de gezellige, volkse sfeer van weleer."


Succesvol eerste seizoen

4 Een collectie Plopsa-borden.
Benny Proot Een collectie Plopsa-borden.

1.840 aankomsten

Met vijfhonderd extra aankomsten in vergelijking met vorig jaar mag Plopsaland spreken van een succesvol eerste seizoen op de camping. "Tot nu toe noteerden we 1.840 aankomsten en het seizoen is nog niet voorbij", blikt algemeen Plopsa-CEO Steve Van den Kerkhof terug. "Veel hebben we nog niet geïnvesteerd in de camping, omdat we wachten op de aanpassing van het gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan. De provincie en de gemeente praten nu over wie daarvoor bevoegd is. Onze bedoeling is om per derde deel van het terrein 50 huisjes neer te poten, met in een eerste fase 75, zodat de vaste bewoners nog hun staanplaats kunnen behouden. In het huidige plan staat dat we 200 huisjes mogen bouwen op één derde terrein, maar dat oogt niet mooi. We maken er geen Plopsa-camping van, maar behouden de naam Ter Hoeve, omdat de huidige infrastructuur het Plopsa-label nog niet waard is. Ondertussen bereiden we de bouw van het Plopsahotel verder voor. Eind dit jaar dienen we de bouwaanvraag in, zodat we hopelijk in de loop van volgend jaar kunnen starten met de bouw."

4 De discobar die niet meer werkt.
Benny Proot De discobar die niet meer werkt.
4 En je kan ook een bingo-melktrommel aanschaffen.
Benny Proot En je kan ook een bingo-melktrommel aanschaffen.

Lees meer