Raymond De Bruyne schreef het kinderboek ‘De Vijverkonigin’, Christine Henrist ‘Oscar in Villa Rozerood’. Illustrator van dienst is Griet Bertels.
Benny Proot Raymond De Bruyne schreef het kinderboek ‘De Vijverkonigin’, Christine Henrist ‘Oscar in Villa Rozerood’. Illustrator van dienst is Griet Bertels.

Zorghotel Villa Rozerood voorgesteld in twee kinderboekjes

Volgend jaar viert zorghotel Villa Rozerood in De Panne zijn tiende verjaardag. Nu al zijn ze in feeststemming met de lancering van twee nieuwe kinderboekjes en een mascotte.

De boekjes zijn een initiatief van twee sympathisanten. Raymond De Bruyne pende het verhaal ‘De Vijverkoningin’ neer. De lezer belandt in een kabouterland en ziet hoe één van de personages een mysterieuze parel vindt. “Iedereen heeft een verborgen kracht om problemen op te lossen is de gedachte achter het verhaal”, zegt Raymond. 

Het andere boekje heet ‘Oscar in Villa Rozerood’ en is van de hand van Christine Henrist. “Oscar is een doodgewone jongen die plots ziek wordt. Hij blijkt kanker te hebben en moet dringend behandeld worden en dat net in de vakantie. Gelukkig is er Villa Rozerood waar het hele gezin naartoe kan om een leuke tijd te beleven en nieuwe vriendjes te ontmoeten.” De tekeningen in beide boekjes zijn gecreëerd door vrijwilligster Griet Bertels. 

Mascotte

Tot slot is er de mascotte Oscar. “Midden september zal het pakketje verkrijgbaar zijn in alle Vlaamse bibliotheken”, geeft directeur Mohsen Zagheden mee. “We hopen ook op een samenwerking met scholen en later met de reguliere boekhandel. Nu al is het verkrijgbaar in Villa Rozerood zelf. ‘Oscar in Villa Rozerood’ bevat ook een dagboek, telt 50 bladzijden en kost 20 euro, ook de mascotte kost 20 euro. Voor het dunnere boekje ‘Vijverkoningin’ vragen we 15 euro. De drie in één pakket kosten 45 euro. De opbrengst is voor de algemene werking en het sociaal fonds. 

In juni 2020 viert Villa Rozerood zijn tiende verjaardag. De teller van overnachtingen staat nu al op 39.000.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Josyane Hooghe

    Hoop da het ook in bibliotheek in wervik verkrijgbaar zal zijn.

Lees meer