Kristof Agache
rv Kristof Agache

De Pinte richt woonloket op

De gemeente De Pinte krijgt binnenkort een woonloket waar inwoners met al hun vragen rond het woonbeleid terecht kunnen. 

Op de gemeenteraad van maandag 24 juni werd op voorstel van schepen van Wonen Kristof Agache (N-VA) een intentieverklaring goedgekeurd waarbij met andere gemeenten zal worden samengewerkt rond woonbeleid.

“De Pinte zal samenwerken met Sint-Martens-Latem, Nazareth, Merelbeke, Gavere en Melle en kan zo van Vlaamse subsidies genieten”, zegt Agache. “Er zal een interlokale vereniging worden opgericht om de Vlaamse beleidsprioriteiten inzake wonen naar een lokale context te vertalen. Deze prioriteiten zijn het streven naar een divers en betaalbaar woonaanbod, kwaliteit van het woningpatrimonium en woonomgeving en tot slot het informeren en adviseren van inwoners. Concreet zal dit laatste uitmonden in een fysiek woonloket in De Pinte, waar inwoners terecht kunnen met vragen.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer