Alexander Dean (links) vermoordde fotograaf Jeroen Verstraete, Maïlys Descamps en haar grootouders Gery Cappon en Marie-José Vanleene (rechts).
DR Alexander Dean (links) vermoordde fotograaf Jeroen Verstraete, Maïlys Descamps en haar grootouders Gery Cappon en Marie-José Vanleene (rechts).

Onderzoek naar moordende bodybuilder is afgerond: zaak kan bijna naar assisen

De 26-jarige bodybuilder uit Varsenare die in de zomer van 2017 zijn ex-liefje, haar grootouders en een fotograaf vermoordde, blijft twee maanden langer in de cel. Dat heeft de Brugse raadkamer beslist. Het onderzoek naar de viervoudige moord is intussen afgerond. Het is wachten op de eindvordering van het parket alvorens de zaak kan worden doorverwezen naar het hof van assisen.

Alexander Dean trok op 25 juli 2017 naar het huis van zijn ex-vriendin Mailys Descamps uit Moere. Beiden hadden meer dan een jaar een relatie, maar Dean kon de breuk niet verwerken. In de woning stak hij zowel Mailys als haar aanwezige grootouders Gery Cappon (70) en Marie-José Vanleene (65) dood. De ochtend van de moord in Moere trok Dean naar Sint-Amandsberg bij Gent waar hij ook fotograaf Jeroen Verstraete (39) om het leven bracht. Verstraete was al enkele maanden bevriend met Mailys en nam verscheidene foto’s van het meisje, wat haar ex-vriend blijkbaar niet kon verkroppen.

Eindverhoor

In het najaar ontstond tumult over een vermeende ontsnappingspoging van Dean. Hij zou een raam van zijn cel volledig losgeprutst hebben en zou volgens z’n celgenoot ook plannen hebben gehad om de directrice van de gevangenis te gijzelen met een mes. Johan Platteau, de advocaat van de bodybuilder, ontkende met klem dat zijn cliënt plannen had om te ontsnappen. 

Alexander Dean werd kort voor de zomer een laatste keer verhoord door de onderzoeksrechter. Het onderzoek is dus volledig afgesloten. Het Brugse parket zal nu een eindvordering opstellen, waarna het dossier kan doorverwezen worden naar het hof van assisen.

Lees meer