De vrouw moet alcohol afzweren.
Getty Images/iStockphoto De vrouw moet alcohol afzweren.

Alcoholverbod voor oplichtster voor
nodeloze oproepen naar politie

Een 41-jarige vrouw uit Kortrijk die al tal van veroordelingen opliep voor oplichtingen is door de rechter veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 10 maanden omdat ze tientallen keren nodeloos naar de politie belde. Ze moet zich voor haar alcoholprobleem laten begeleiden en alcohol afzweren.

Nathalie L. kwam er met de voorwaardelijke veroordeling nog goed van af. Een andere rechter had haar enkele weken geleden nog gewaarschuwd dat alle toekomstige veroordelingen wat hem betreft effectief zouden zijn. Ze was toen net voor de derde keer veroordeeld voor oplichtingen, vaak onder het mom van een goed doel. L vloog wel af en toe al enkele maanden in de cel, maar is nu op vrije voeten. Ze beloofde de rechter haar begeleiding voor haar alcoholprobleem verder te zetten.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer