Brecht Debrouwere speelt zelf basgitaar.
Rik Devos Brecht Debrouwere speelt zelf basgitaar.

Brecht Debrouwere houdt 10de Metal Against Child Cancer

Brecht Debrouwere en enkele metalvrienden pakken op zaterdag 3 november met 'Metal Against Child Cancer' (MACC) uit in De Wieke. Het initiatief is aan de tiende editie toe.

Zoals altijd gaat de opbrengst integraal naar het Kinderkankerfonds.


Brecht Debrouwere werd zelf al geconfronteerd met de ziekte. "Ik kreeg zelf kanker 15 jaar geleden", start Brecht zijn verhaal. "Toen ik destijds op mijn ziekenhuisbed lag, heb ik beseft dat ik helemaal niet het enige slachtoffer was van deze verschrikkelijke ziekte. Ook kinderen krijgen het. Dat heeft me aan het denken gezet. Op die manier kwam ik op het idee om zelf een benefiet te organiseren. Als fervente metalfanaat wist ik snel wat ik wilde. Het zou een metalconcert worden waarvan de opbrengst integraal gaat naar het Kinderkankerfonds. Ons eerste festival in 2009 werd een succes. Het was de bedoeling dat het een eenmalig evenement zou worden, maar we zijn zaterdag aan onze tiende editie toe. Het moet een topper worden."


Vanaf 13 uur zijn er optredens van Devils Bargain, Deafcon, Everglow, Warckon, Poseydon, Drakkar, Fire Force, Iron Mask, Off the Cross en Izegrim.


(DRD)

Lees meer