Volgens burgemeester Croes zijn er belangrijkere dingen waar politici zich mee kunnen bezig houden dan welke sjerp burgemeesters moeten/mogen/kunnen dragen
Geert De Rycke Volgens burgemeester Croes zijn er belangrijkere dingen waar politici zich mee kunnen bezig houden dan welke sjerp burgemeesters moeten/mogen/kunnen dragen

Claude Croes: “Mij is het om het even welke sjerp burgemeester draagt”

Er zijn een aantal opvallende zaken die de nieuwe Vlaamse regering onderhandeld heeft. Burgemeesters krijgen de keuze om Vlaamse of Belgische burgemeesterssjerp te dragen, en het einde van de opkomstplicht voor gemeente- en provincieraadsverkiezingen zit eraan te komen. Wat denkt jouw burgemeester daarvan?

“Ik ben tegen het feit dat burgemeesters de keuze krijgen om een Vlaamse of Belgische burgemeesterssjerp te dragen”, zegt Deerlijks burgemeester Claude Croes (CD&V). “Er zijn belangrijkere dingen dan dat waar politici zich mee kunnen bezighouden. Maar tegelijk ligt ik er ook niet wakker van. Er zijn punten in het regeerakkoord die ik met veel meer interesse lees: dat het provincieniveau blijft voorbestaan, bijvoorbeeld. Als provincialist kan ik daar alleen maar heel gelukkig mee zijn.”

“Ik vind het jammer dat de opkomstplicht zou wegvallen, maar ik besef tegelijk dat je als je coalitie sluit, je niet ál je punten kan doorduwen. Daarvoor zou je de absolute meerderheid nodig hebben, en die hebben we dus niet. De geschiedenis leert dat heel hard gestreden is om iedereen de kans te geven zijn stem uit te brengen. Ik hoop oprecht dat als die opkomstplicht wegvalt, dat we zeer veel mensen kunnen motiveren om te gaan stellen. Ik ga daar zelf mijn best voor doen.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer