Paarden en feesten staan centraal op Belgiek Koerse.
Rik Devos Paarden en feesten staan centraal op Belgiek Koerse.

Gast Belgiek Koerse terecht na schermutseling

Een 38-jarige man uit Merelbeke eindigde maandag voor de rechter in Kortrijk voor een schermutseling die zich drie jaar geleden op Belgiek Koerse voordeed. Een dame kwam ten val en brak daarbij haar vinger.

Op 10 oktober 2016 was Eduard V. aanwezig op Belgiek Koerse, een volks feest met paardenrennen op de Deerlijkse wijk Belgiek. Iets over middernacht ontstond in de feesttent een schermutseling tussen drie mannen. Door het duw- en trekwerk kwam een vrouw ten val en brak haar vinger. Via de organisatie en sociale media kon Eduard V. geïdentificeerd worden. Hij gaf toe betrokken te zijn geweest bij de schermutseling. “Maar de duw aan de vrouw was niet zo bedoeld”, verdedigde zijn advocaat hem. “Toch is hij bereid zijn verantwoordelijkheid te nemen en op te draaien voor de (financiële) gevolgen.” Hij vroeg de rechter een voorwaardelijke celstraf. Vonnis op 16 december.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer