Exclusief voor abonnees

Jeremie Vaneeckhout (Groen): “Ik geloof niet in vleestaksen: ik ben zelf ook een vleeseter”

33-jarige schepen uit Anzegem trekt groene kar voor Vlaams parlement

Groen-boegbeelden Meyrem Almaci en Kristof Calvo lopen hoog op met Jeremie Vaneeckhout (33). Dat is de jonge lijsttrekker voor het Vlaams parlement in West-Vlaanderen. Al zeven jaar is hij schepen in Anzegem, maar verder vrij onbekend in de provincie. “Een politicus uit een kleine gemeente krijgt wél kansen bij Groen. Ik ben daar heel dankbaar voor.”

Jeremie Vaneeckhout (33), papa van twee kindjes, is sinds 2013 schepen in Anzegem. Hij is er bevoegd voor onder andere Ruimtelijke Ordening en Sociale Zaken. Een nieuwkomer, al komt hij niet helemaal uit het niets. “Ik ben een van de nieuwe generatie groenen”, zegt hij. “Ik was altijd al heel actief in het verenigingsleven. Zo ben ik in de politiek terechtgekomen. Eind 2014 zelfs al als ondervoorzitter van de partij, als steun voor Meyrem Almaci toen. Ik werkte vaak achter de schermen.” 

En nu hebt u ook een gezicht gekregen. Met wat geluk mag u straks het parlement in. 

“Ik denk inderdaad dat het moment gekomen is. Ik hoop dat het voor een stuk aan mezelf ligt. Het heeft ook te maken met het feit dat kleine gemeentes een stem krijgen bij ons. De jonge generatie is belangrijk voor Groen. In 2010 was ik provinciaal medewerker in Vlaams-Brabant, want ik studeerde in Leuven. Daar heb ik ook Meyrem en Kristof leren kennen. Toen Kristof Calvo voor het eerst werd verkozen, ben ik eerst bij hem gaan werken.

Zijn jullie vrienden?

Je hebt 15% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

  • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
  • Slechts €6,95 per 4 weken
  • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu

10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Louis Bouduin

    Zelf indien u roker bent, mag u dit nog met een gerust hart ongezond vinden en er mede voor zorgen dat rokers hulp krijgen.

  • pol van de velde

    Er zijn al vleestaksen, we noemen dat BTW!

Lees meer