Een gemotoriseerde politieman merkte dat er iets fout was met de nummerplaten van het voertuig.
Hans Verbeke Een gemotoriseerde politieman merkte dat er iets fout was met de nummerplaten van het voertuig.

Politie neemt auto van verkeersdelinquent in beslag

Een 38-jarige man uit Roeselare is z’n auto kwijtgespeeld. Woensdagnamiddag zette de politie hem in Kortrijk aan de kant, omdat aan het voertuig twee reproductienummerplaten hingen. Maar er was nog veel meer aan de hand.

Een motorrijder van de politiezone Vlas merkte woensdagnamiddag langs de Brugsestraat een auto op waaraan achteraan geen originele nummerplaat hing. De bestuurder ging gewillig aan de kant toen de motorrijder een teken deed dat hij moest stoppen. Bij een grondige controle bleek dat het voertuig niet was ingeschreven. De reproductienummerplaten hoorden dus niet bij de wagen in kwestie. De auto was ook niet verzekerd. De 38-jarige bestuurder kon ook geen rijbewijs voorleggen, omdat het was ingetrokken na een eerdere veroordeling. Hoewel hij van alle inbreuken perfect op de hoogte was, reed de man toch rond, bovendien nog eens met zijn kinderen op de achterbank. Dat laatste is niet strafbaar maar wel heel bedenkelijk. De politie nam de wagen in beslag. Later zal de Roeselarenaar zich voor de politierechtbank moeten verantwoorden. “Zowel tijdens de week als in het weekend zijn we op pad om intensieve controles te doen, ook met anonieme motoren”, zegt politiewoordvoerder Thomas Detavernier. “Op die manier willen we de pakkans voor hardleerse verkeersovertreders vergroten.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer