Studentes Lise en Delphine met enkele kinderen in de sensorische ruimte.
Repro VDI Studentes Lise en Delphine met enkele kinderen in de sensorische ruimte.

Studentes Lise en Delphine openen sensorische ruimte in Oeganda

Howest-studentes Ergotherapie Lise Vanden Bulcke uit Emelgem en Delphine De Backer uit Deerlijk hebben op buitenlandse stage in Oeganda een sensorische ruimte geopend in een centrum voor kinderen met een beperking.

“Het gaat om Angel’s Center, een plaats waar ze de nodige zorgen en therapieën kunnen verkrijgen”, zeggen de studentes. “Ook de ouders van de kinderen kunnen hier voor info en advies terecht. “Een van onze stageopdrachten was het ombouwen van een van de klaslokalen tot een sensorische ruimte. Daarin zijn allerlei materialen beschikbaar om kinderen met een beperking zintuiglijk te stimuleren.”

“Zo bevat ze onder andere een ballenbad. Daarin kunnen kinderen even rusten, spelen, sensorisch geprikkeld worden door de verschillende ballen en geluidsvoorwerpen die er in liggen. Er is ook een ruststoel voor de kleinsten. Hier kunnen ze liggen en geprikkeld worden door de speelgoedboog boven hen. Er is ook een speelmat met speelboog. Die heeft dezelfde functie als de ruststoel. Er staan ook heel wat soorten blokken in de ruimte.”

Het lokaal heeft ook een ergotherapeutische box met oefeningen rond schrijven, rekenen, geheugen en ruimtelijke vaardigheden. “Dankzij dit project is er meer therapiemateriaal en speelgoed beschikbaar voor zowel de kinderen als therapeuten”, gaat Delphine verder. “Zo worden de kinderen beter gestimuleerd binnen hun ontwikkeling en is een eventuele doorstroom naar inclusief onderwijs mogelijk. We willen vooral de provincie West-Vlaanderen en KeyPharm bedanken. Dankzij hun steun en onze koekjesverkoop konden we dit project realiseren.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer