Luc Raes (67), medestichter van Agristo.
Agristo Luc Raes (67), medestichter van Agristo.

Volgende vrijdag afscheid van voormalig Agristo-baas Luc Raes (67)

In de Onze-Lieve-Vrouwkerk van zijn woonplaats Oostnieuwkerke wordt op vrijdag 28 juni om 10.30 uur afscheid genomen van Luc Raes. De medestichter van Agristo stierf woensdagavond in de Ardennen, bij een koetsongeval. Hij laat niet alleen zijn echtgenote en twee kinderen achter, maar ook vijf kleinkinderen.

Luc Raes was samen met vrienden in de Ardennen te gast toen het woensdagavond verkeerd liep tijdens een uitstap met drie koetsen. Op de terugtocht, op een paar honderd meter van hun bestemming in Hérisson, botste één van de koetsen op een helling langs een bosweg tegen een stapel hout. De koets, getrokken door vier paarden, kantelde. In de chaos die ontstond, kantelde ook een tweede rijtuig. Luc Raes, in z’n vrije tijd koetsier met ervaring, kreeg één van de koetsen op z’n borstkas. De man kreeg ter plaatse langdurig de dringendste zorg en werd vervolgens naar het ziekenhuis van Aarlen gebracht. Daar is hij bezweken aan zijn verwondingen. Bij het ongeval liepen enkele andere mensen uit het gezelschap lichtere verwondingen op.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer