De vrachtwagen raakte beschadigd, in de trein vielen drie gewonden
AHK De vrachtwagen raakte beschadigd, in de trein vielen drie gewonden

Vrachtwagen rijdt zich vast op overweg en wordt gegrepen door trein

Door een aanrijding van een trein met een vrachtwagen aan een overweg in Deerlijk om 16 uur zijn drie passagiers lichtgewond geraakt. De buitenlandse vrachtwagenbestuurder moest meteen na de spooroverweg rechtsaf inslaan en schatte allicht zijn bocht verkeerd in. Daardoor is hij beginnen te manoeuvreren tot plots de slagbomen naar beneden gingen en de treinbestuurder een aanrijding niet meer kon vermijden. Het achterste van de vrachtwagen werd geraakt. Op de trein zaten een honderdtal passagiers. De bestuurder raakte niet gewond.

7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Christa Demets

    Inzicht 0,00. Als je niet snapt dat je een bocht van 45 graden niet kunt nemen ben je geen CE waardig. 50 m verder en keren. Gaat perfect dan.

  • Bruno Draulans

    Het niveau van buitenlandse chauffeurs laat dikwijls ook wel te wensen over. Zeker Bulgaren, Roemenen. Het lijkt mij hier toch wel een vrij brede ingang van de weg maar wellicht heeft de chauffeur niet verder gezien, dan zijn neus lang is en heeft hij zich vast gereden (niet kunnen draaien). Beginnen achteruit rijden met dit als gevolg. Zijn baas gaat niet lachen met de rekening. Veel buitenlandse chauffeurs kunnen niet achteruit rijden met een oplegger.

Lees meer