2 Het stadsbestuur van Deinze presenteerde Warme William in het Huis van het Kind.
Anthony Statius Het stadsbestuur van Deinze presenteerde Warme William in het Huis van het Kind.

‘Warme William’ biedt binnenkort luisterend oor aan jongeren

Deinze krijgt er vanaf volgend jaar een bijzondere inwoner bij. In het kader van de campagne Warme Stad trekt de mascotte ‘Warme William’, een blauwe beer die een luisterend oor biedt aan jongeren, naar alle kinderopvangcentra en scholen. “Met deze campagne besteden we extra aandacht aan geestelijke gezondheid bij jongeren”, zegt schepen van Gezondheidszorg Filip Vervaeke (Open Deinze).

Samen met 41 andere steden en gemeenten stapt de stad Deinze in het project Warme Steden en Gemeenten. “Hiermee engageren we ons om extra aandacht te besteden aan de geestelijke gezondheid van onze jongeren”, zegt schepen Filip Vervaeke. “Een goede mentale gezondheid in de jeugdjaren vormt namelijk de basis voor een welbevinden in het latere leven. Het gaat om een preventieve campagne en deze wordt vanaf volgend jaar gelanceerd. Aan de hand van workshops en activiteiten zullen verschillende diensten van onze stad rond dit thema aan de slag gaan.”

“Hiervoor zal ook Warme William, de grote blauwe beer en mascotte van de campagne, worden ingezet”, zegt onderwijsschepen Trees Van Hove (CD&V). “Deze beer zal een rondreis maken langs de stedelijke kinderopvanginitiatieven en de Deinse scholen. William staat symbool voor een luisterend oor voor jongeren die het moeilijk hebben. Hiermee willen we de jeugd aanmoedigen om zélf een Warme William te worden door te luisteren naar de problemen van hun vrienden. De rondreis start in de kinderopvanginitiatieven en de campagne loopt gedurende twee jaar.”

De stad Deinze wordt tijdens het project begeleid door het Lokaal Gezondheidsoverleg Logo Gezond Plus, ondersteund door een consortium van het Vlaams Instituut Gezond Leven, de Vlaamse logo’s, initiatiefnemer Fonds GavoorGeluk en het onderzoeksteam LUCAS KULeuven. Meer info via www.warmestedenengemeenten.be.

2 Deze kinderen van opvang De Brieltuin mochten al even kennismaken met Warme William.
Anthony Statius Deze kinderen van opvang De Brieltuin mochten al even kennismaken met Warme William.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer