Thomas Dhaeyere en zijn vader Patric bij hun evenementenzaal Westkouter.
Foto ASD Thomas Dhaeyere en zijn vader Patric bij hun evenementenzaal Westkouter.

"Zaal voor begrafenissen, maar evengoed babyborrels"

BEGRAFENISONDERNEMER OPENT MULTIFUNCTIONEEL COMPLEX

Begrafenisondernemer Patric Dhaeyere (55) opent binnenkort de evenementenzaal Westkouter in Deinze. "Er is nood aan een locatie voor vrijzinnige uitvaartplechtigheden, maar Westkouter biedt ook plaats voor trouw-, communie en verjaardagsfeesten", zegt zijn zoon Thomas (24).

Patric Dhaeyere en zijn zoon Thomas van Uitvaartzorg De Boever-Drijoel hebben het voorbije jaar een zalencomplex van achthonderd vierkante meter gebouwd aan Kouter. "Er is vraag naar locaties voor vrijzinnige diensten", zegt Thomas. "Uitvaarten in de kerk komen steeds minder voor. Deze diensten duren vaak langer en zijn onpersoonlijker. Mensen willen steeds meer een korte, maar krachtige plechtigheid in intieme kring."

Trouwfeest

Antoine De Boever en Antoinette Drijoel begonnen in 1972 hun uitvaartcentrum op de Markt van Deinze. In 1984 openden ze het funerarium aan Kouter, waar ze nu nog altijd zitten. Schoonzoon Patric stapte vier jaar later in de zaak en in 1996 nam hij deze samen met Darline De Boever over. In oktober 2011 stapte hun zoon Thomas ook in de zaak. "Uitvaartzorg De Boever-Drijoel en evenementenzaal Westkouter zijn twee aparte bedrijven", verduidelijkt Thomas. "De zaal zal ook verhuurd worden voor uitvaartplechtigheden, maar met Westkouter willen we meer dan dat. Het is een multifunctionele zaal die je zeven dagen op zeven kunt huren voor trouwfeesten, seminaries, verjaardagsfeesten, babyborrels en netwerkevenementen."


Westkouter kan als één grote zaal gebruikt worden met maximum vierhonderd zitplaatsen. Daarnaast is het ook mogelijk om met verschuifbare wanden de ruimte op te delen in twee of drie kleinere zalen. Bij een uitvaart kun je zo een grotere ruimte creëren voor de koffietafel en een kleinere ruimte voor de plechtigheid. We hebben ook geïnvesteerd in een goede akoestiek. Verder is er een warme keuken, een keuken voor koude catering en een afwasruimte beschikbaar. Op het einde van de inkomhal zijn voldoende toiletten en in de zaal links is er een bar in graniet met daarachter kasten waarin je alles netjes kunt opbergen. Rond het complex liggen zeventig parkeerplaatsen, zowel aan de kant van Kouter als op de Aaltersesteenweg. Het gebouw is volledig onderkelderd en je kunt met een lift de zalen bereiken. Alles is ook toegankelijk voor rolstoelgebruikers", legt Thomas uit.

Openingsweekend

"De zaal zal vanaf maandag 17 juli beschikbaar zijn. Iedereen kan nu zaterdag van 14 tot 19 uur of zondag van 10 tot 18 uur tijdens het openingsweekend echter al eens kennis komen maken met de zaal."


Westkouter ligt aan Kouter 129 en de parking is ook te bereiken vanop de Aaltersesteenweg.

Lees meer