De basisschool Ter Leie in Bachte-Maria-Leerne.
Anthony Statius De basisschool Ter Leie in Bachte-Maria-Leerne.

115.584 euro subsidie voor extra plaatsen in Ter Leie

De vrije basisschool voor buitengewoon onderwijs Ter Leie in Bachte-Maria-Leerne krijgt een Vlaamse subsidie van 115.584 euro. Deze subsidie wordt aangewend voor de huur van een nieuw schoolgebouw met vijftien extra plaatsen.

Vijftien Oost-Vlaamse scholen krijgen van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) jaarlijks samen zo’n 1,5 miljoen euro huursubsidies om hun schoolgebouwen te vernieuwen of om extra plaatsen in de klas te realiseren. “Deze huursubsidies maken het mogelijk om vlot en snel bijkomende plaatsen te realiseren of bestaande schoolinfrastructuur te vervangen”, zegt Katrien Rosseel, woordvoerder van Hilde Crevits. “Op die manier kan flexibel omgegaan worden met de invulling van gebouwen. Een bestaand kantoorgebouw kan snel omgebouwd worden tot een school en later opnieuw een andere bestemming krijgen. Met deze 1,5 miljoen euro aan jaarlijkse huursubsidie worden 1.109 extra plaatsen in de klas gerealiseerd, goed voor bijna 25.000 vierkante meter aan nieuwe schoolgebouwen.”

Een van de scholen die gesubsidieerd worden, is de vrije basisschool voor buitengewoon onderwijs Ter Leie. De school krijgt 115.584 euro voor de huur van een nieuwe schoolgebouw, goed voor 106 leerlingen en 15 extra plaatsen.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer