Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA).
Photo News Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA).

36.000 euro voor Habitare+ Deinze: “Extra steun voor sociale huurwoningen”

Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele (N-VA) maakt 36.343 euro vrij voor sociale huisvestingsmaatschappij Habitare+ in Deinze. Het geld dient om de organisatie te ondersteunen bij de bouw en renovatie van sociale huurwoningen.

Door de grote uitdagingen op vlak van kwaliteitsverbetering van het sociaal verhuurpatrimonium, ligt de klemtoon van de Vlaamse regering op renovatie en vervangingsbouw. De sociale huisvestingsmaatschappijen die hierop inzetten, krijgen van Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele een extra financieel duwtje in de rug.

“Voor Habitare+ betekent dit een extra subsidie van 36.343 euro”, zegt minister Diependaele. “Met deze middelen willen we Habitare+ extra ondersteunen bij de bouw en de renovatie van sociale huurwoningen. De opstartkosten voor renovatie en nieuwbouw liggen immers hoog”, aldus Diependaele.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer