4 Het Outdoor Experience Center van Renson is 380 meter lang en ligt vlak naast de E17.
Renson Het Outdoor Experience Center van Renson is 380 meter lang en ligt vlak naast de E17.

Bouw Outdoor Experience Center van Renson langs E17 begonnen: “150 nieuwe jobs in de Prijkels”

In de industriezone de Prijkels is vandaag de eerste spadesteek gegeven voor de bouw van het Outdoor Experience Center van de firma Renson. De nieuwe vestiging van de specialist in ventilatie, zonwering en outdoor living komt op een terrein van tien hectare groot langs de E17 op de grens van Kruisem en Nazareth, vlak bij Deinze. “We brengen 150 nieuwe jobs naar de Prijkels en tegen 2021 moet het center operationeel zijn”, zegt CEO Paul Renson.

Wie af en toe de E17 richting Kortrijk neemt, heeft het ongetwijfeld al zien liggen: het gigantische terrein waar de Waregemse firma Renson binnenkort haar nieuw vlaggenschip zal neerpoten. Het Outdoor Experience Center van Renson komt op het grondgebied van Kruisem en Nazareth in de uitbreidingszone van de Prijkels, de industriezone die ook voor een groot deel in Deinze ligt. In aanwezigheid van onder andere minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) en Kruisems burgemeester Joop Verzele (CD&V) gaf CEO Paul Renson donderdag de eerste spadesteek. 

Investering van 75 miljoen euro

“Het nieuwe Outdoor Experience Center moet onderdak bieden aan zowel productie, burelen, test- en trainingscentra én een showroom voor onze jongste maar tegelijk snelst groeiende afdeling, namelijk outdoor living”, zegt Paul Renson, ondertussen de vierde generatie van het familiebedrijf dat 110 jaar geleden werd opgericht in Waregem. “In totaal biedt de site plaats aan 250 werknemers, waarvan 150 nieuwe aanwervingen, seizoensarbeiders niet meegerekend. We investeren 75 miljoen euro in deze nieuwe vestiging.”

4 CEO Paul Renson (rechts) geeft de eerste spadesteek samen met minister Pieter De Crem en Kruisems burgemeester Joop Verzele. Ook ex-gouverneur van Oost-Vlaanderen Jan Briers en Vlaams parlementslid en Kruisems schepen Robrecht Bothuyne waren aanwezig.
Anthony Statius CEO Paul Renson (rechts) geeft de eerste spadesteek samen met minister Pieter De Crem en Kruisems burgemeester Joop Verzele. Ook ex-gouverneur van Oost-Vlaanderen Jan Briers en Vlaams parlementslid en Kruisems schepen Robrecht Bothuyne waren aanwezig.

Dieter Heyman, Business Unit Manager van Outdoor Renson, vult aan: “Met dit unieke project willen we de internationale referentie worden voor totaalbeleving in de tuin. Door de snelle groei van de outdoor living-afdeling waren we sowieso aan productie-uitbreiding toe en dus verhuist die tegen 2021 volledig naar de Prijkels. Van terrasoverkappingen over carports, gevelbekleding, tuinwanden, tuinverlichting en andere design tuinelementen: stuk voor stuk zullen die hier van de band rollen. Ook is er ruimte voor een testcentrum, trainingsfaciliteiten, kantoren en een showroom van 10.000 vierkante meter. Die showroom zal onder de naam Noa samen met andere spelers van hoogwaardige outdoor producten zoals tuinmeubilair, jacuzzi’s, buitenkeukens en tuinverlichting ingevuld worden. Deze totaalbeleving voor de tuin zal op termijn ook terug te vinden zijn op www.noa-outdoor.com.”

4 Het terrein van Renson is maar liefst 10 hectare groot, dat zijn ongeveer vijftien voetbalvelden.
Renson Het terrein van Renson is maar liefst 10 hectare groot, dat zijn ongeveer vijftien voetbalvelden.

Tuinpaviljoen

Het nieuwe gebouw van Renson komt in de vorm van een tuinpaviljoen dat met een lengte van meer dan 300 meter duidelijk zichtbaar zal zijn vanop de E17. De totale bebouwde oppervlakte bedraagt 65.000 vierkante meter waarvan 50.000 vierkante meter productie en 15.000 vierkante meter Experience Center. Renson kan later  uitbreiden met nog eens 35.000 vierkante.

4 Op donderdag 25 april werd de symbolische eerste spadesteek gegeven van het Outdoor Experience Center van Renson.
Anthony Statius Op donderdag 25 april werd de symbolische eerste spadesteek gegeven van het Outdoor Experience Center van Renson.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer