2 De brand ontstond in een chemielokaal op de vierde verdieping.
Anthony Statius De brand ontstond in een chemielokaal op de vierde verdieping.

Chemielokaal vat vuur in Erasmusatheneum: brand onder controle

In het Erasmusatheneum in de Volhardingslaan in Deinze is donderdagochtend een brand ontstaan in een chemielokaal op de vierde verdieping. De brandweer kreeg de brand snel onder controle. Er vielen geen gewonden.

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Omstreeks 8.15 uur ontstond een brand in een van de chemielokalen op de bovenste verdieping van het Erasmusatheneum in Deinze. Er waren op dat moment geen leerlingen of leerkrachten aanwezig in het lokaal. Volgens de brandweer gaat het vermoedelijk om een kortsluiting. 

Er waren even felle steekvlammen door het raam te zien en er was een felle rookontwikkeling. De hulpdiensten kwamen snel ter plaatse en de brandweer kreeg de brand snel onder controle. “Alle aanwezige leerlingen werden vlot geëvacueerd”, zegt adjunct-directeur Michael Van Coppenolle. “Zij werden eerst naar de naburige basisschool gebracht en vervolgens werden ze verzameld in de eetzaal van het atheneum. Alle ouders hebben snel een bericht gekregen. Er zijn gelukkig geen gewonden gevallen.”

Volgens de brandweer is er geen zware schade. De schade blijft beperkt tot het chemielokaal zelf en wat rookschade in de andere lokalen op de gang. Het gebouw, behalve de vierde verdieping, zal in de loop van de dag vrijgegeven worden.

2 De brandweer had de brand snel onder controle.
Anthony Statius De brandweer had de brand snel onder controle.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer