De regenboog aan dienstencentrum Leiespiegel.
rv De regenboog aan dienstencentrum Leiespiegel.

De regenboogvlag wappert in Deinze en Nevele

Het regenboogzebrapad ligt er nog niet, maar op vrijdag 17 mei laat de stad Deinze alvast de regenboogvlag wapperen aan het dienstencentrum Leiespiegel en het voormalige gemeentehuis van Nevele. De vlag is het symbool van de holebibeweging. 

De stad Deinze neemt dit jaar terug deel aan de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT) en vraagt zo aan haar inwoners om aandacht te hebben voor de problemen waarmee holebi’s en transgenders worden geconfronteerd. Op 17 mei 2019 zal het exact 29 jaar geleden zijn dat de WHO, de Wereldgezondheidsorganisatie, homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten schrapte. Sindsdien heeft de holebi- en transgendergemeenschap deze dag uitgeroepen tot de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie. Lokale overheden worden opgeroepen om de regenboogvlag aan hun gemeente- of stadhuis uit te hangen. 

“Het stadsbestuur toont dat ze begaan is met al zijn inwoners, ongeacht hun seksuele oriëntatie of genderidentiteit” zegt schepen van Welzijn Conny De Speigelaere (CD&V). “We maken dit zichtbaar door de regenboogvlag te laten wapperen aan het dienstencentrum Leiespiegel en het gemeentehuis Nevele, kleine regenboogvlagjes aan de balies van verschillende stadsdiensten te plaatsen en IDAHOT-buttons uit te delen aan het personeel.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer