Burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) met het stratenplan van Deinze.
Anthony Statius Burgemeester Jan Vermeulen (CD&V) met het stratenplan van Deinze.

De weg kwijt in Deinze? Dit nieuwe stratenplan kan helpen

Naar aanleiding van de fusie tussen Deinze en Nevele en de vele straatnaamwijzigingen werd een nieuw stratenplan opgemaakt. Het plan is vanaf zaterdag te vinden in dienstencentrum Leiespiegel, het voormalige gemeentehuis van Nevele, toeristische infopunten en via de website www.deinze.be.

Van de Aaltersesteenweg tot Zwarteveld, alle 715 straten in de fusiestad Deinze zijn vanaf nu terug te vinden op een uitvouwbare kaart.

Het stratenplan werd door onze administratie in eigen beheer opgemaakt, zodat dit vlot aangepast kan worden als er nieuwe verkavelingen zijn”, zegt burgemeester Jan Vermeulen (CD&V). “Het plan werd opgemaakt op basis van een aangepaste versie van het wegenregister van het Agentschap Informatie Vlaanderen. Al de 715 straten, van autosnelweg tot voetwegel, zijn weergegeven op het plan. Op de achterzijde is er veel aandacht besteed aan toeristische informatie zoals de bezienswaardigheden, de natuurgebieden, de stadsvernieuwingsprojecten en de fiets- en wandelbrochures. Er bevindt zich ook een detailplannetje van het centrum Deinze/Petegem en het centrum Nevele/Vosselare. De plannen zijn gedrukt op 6.000 exemplaren en zijn gratis te verkrijgen aan het onthaal in het dienstencentrum Leiespiegel, het onthaal van het gemeentehuis van Nevele en in de toeristische infopunten.”

Meer info via de GIS dienst: 09/381.95.00, GIS@deinze.be of www.deinze.be. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer