Ook Deinze doet mee aan de Nacht van de Duisternis.
rv Ook Deinze doet mee aan de Nacht van de Duisternis.

Deinze dooft zaterdag alle lichten

De stad Deinze werkt op zaterdag 12 oktober mee aan de 24ste Nacht van de Duisternis. Dan dooft men net als verschillende andere gemeenten en steden de openbare verlichting en kunnen inwoners even proeven van de rust en gezelligheid van een donkere nacht.

Met de jaarlijkse campagne Nacht van de Duisternis zetten Bond Beter Leefmilieu, Preventie Lichthinder en de Vereniging Voor Sterrenkunde de impact van lichtvervuiling in de kijker. Dit doen ze door het licht eens uit te doen. 

Volgens de campagne kan men best met minder verlichting, zonder daarbij aan veiligheid in te boeten. Teveel nachtelijke verlichting leidt tot slaapgebrek en gezondheidsproblemen bij mensen. Maar ook het bioritme van planten en dieren lijdt eronder. Bovendien is een te fel verlichte nacht ook een enorme energieverspilling.

1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.
  • Nadine Van Oost

    En te weinig licht zorgt voor inbraken en een onveiligheidsgevoel.

Lees meer