Kinderen en ouders zetten hun tentje op.
Foto Wannes Kinderen en ouders zetten hun tentje op.

Honderden tentjes op Kaandelcamping

Even leek het of de camping van Rock Werchter gisterenavond naar Deinze verhuisd was. Meer dan 150 kinderen en ouders zetten hun tentje op in het park achter jeugdcentrum Brieljant en om 20 uur werd een groot kampvuur aangestoken.

Gisterenavond zetten 150 kinderen en ouders de start van de grote vakantie in op de Kindercamping van de Stad Deinze. Deze nieuwe activiteit van de jeugddienst was meteen een schot in de roos en een zee van kleurrijke tentjes dompelde hartje Deinze in ware festivalsfeer.


"We hebben deze week de inschrijvingen moeten afsluiten omdat onze camping volboekt is", zegt organisator en schepen voor jeugd Rutger De Reu. "Het grote aantal kinderen bewijst dat ze echt uitkeken naar dit initiatief. We kregen ook heel veel fijne reacties bij de lancering. Ondanks de mindere weersvoorspellingen hebben we geprobeerd om alles zoveel mogelijk buiten te organiseren, zoals het hoort op een camping."


Na de verwelkoming om 17 uur werden de kinderen al onmiddellijk op sleeptouw genomen door de monitoren van Speelplein Doekeewa. Na de barbecue ging iedereen knus rond het kampvuur zitten om onder begeleiding de bekendste kampliedjes te zingen. Deze ochtend is er een ontbijt en een goede portie ochtendgymnastiek voorzien. (ASD)

Lees meer