Deze werken zijn van cursisten van Atelier Suzy.
rv Deze werken zijn van cursisten van Atelier Suzy.

Kunstroute door Nevele-centrum

Tijdens het weekend van de culinaire markt Hapje Tapje kan je in het centrum van Nevele ook een kunstroute volgen met Meetjeslandse Meesters in de hoofdrol. De route passeert langs het gemeentehuis, zaal Novy en Atelier Suzy.

De kunstroute Meetjeslandse Meesters is een samenwerking met Comeet. In Nevele passeert de route langs drie locaties. In Atelier Suzy kan je op zaterdag en zondag terecht van 10 tot 16 uur. De cursisten van Suzanne Arteel kozen elk een Meetjeslandse kunstenaar als inspiratiebron. Het doel was om een foto te zoeken waarvan het onderwerp in eenzelfde lijn lag als de onderwerpen van de werken van hun kunstenaar.

In het gemeentehuis van Nevele is iedereen op zaterdag welkom van 16 tot 20 uur en op zondag van 10 tot 17 uur voor een tentoonstelling met enkele werken van Meetjeslandse Meesters zoals Jan Burssens, Joe Van Rossem, Hugo De Clercq, Frans Labath en Antoon Catrie uit de collectie van mudel. Daarnaast is er een tentoonstelling van heemkring Het Land van Nevele met aandacht voor enkele Meetjeslandse Meesters: Theodoor Janssens en zijn opvolger Felix Beryngier uit Nevele. Tenslotte zijn er in zaal Novy werken van cursisten en docenten van de Vrije academie De Kunstgreep te zien.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer