De leden van Open Deinze met enkele jonge helpers aan Vaart Links.
Anthony Statius De leden van Open Deinze met enkele jonge helpers aan Vaart Links.

Milieuschepen Filip Vervaeke (Open Deinze) maakt actieplan tegen zwerfvuil bekend: “Camera’s op hotspots en strenger optreden tegen overlast”

Enkele leden van de partij Open Deinze hebben zaterdag zwerfvuil geraapt langs het Schipdonkkanaal tussen Deinze en Nevele. De nieuwe milieuschepen Filip Vervaeke maakte er ook zijn ambities tegen zwerfvuil bekend voor de komende jaren.

“We hebben de ambitie om de komende jaren de strijd aan te gaan met zwerfvuil en sluikstorten”, zegt Filip Vervaeke. “Hiervoor hebben we enkele specifieke en doelgerichte acties in petto. Zo willen we het meter- en petersysteem nog verder uitbreiden. Momenteel telt Deinze een twintigtal peters en meters, dat zijn mensen die zelf het initiatief nemen om hun buurt proper te houden. Daarnaast willen nog meer inzetten op sensibiliseringsacties, gecombineerd met het strenger optreden tegen overlast. Hiervoor willen we nog nauwer samenwerken met de politie en de stadsdiensten. Ook het plaatsen van camera’s op hotspots kan helpen.”

“Daarnaast zijn er nog enkele initiatieven die het probleem van rondslingerend afval kunnen tegengaan, zoals het plaatsen van ondergrondse containers en het invoeren van de paarse PMD-zak, waarbij minder streng moet gesorteerd worden. Daarnaast ben ik van plan om de glasophaling uit te breiden naar het grondgebied Nevele, zodat de inwoners van Nevele niet meer naar de glascontainers hoeven te rijden. Ten slotte komt er een gelijke tarifering in beide containerparken, dat wil zeggen dat in het containerpark van Nevele ook met weegbruggen zal gewerkt worden.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer