Een voorbeeld van een ondergrondse afvalcontainer met groene coat.
Mooimakers.be Een voorbeeld van een ondergrondse afvalcontainer met groene coat.

Ondergrondse afvalcontainers krijgen groen jasje

Op verschillende plaatsen in het centrum van Deinze komen binnenkort ondergrondse afvalcontainers. Het punt werd goedgekeurd op de laatste gemeenteraad en op voorstel van oppositiepartij N-VA krijgen de containers een groen jasje.

Op de Markt en onder andere in de Gent- en Kortrijkstraat komen enkele ondergrondse afvalcontainers. Bewoners krijgen met een speciale kaart toegang tot deze containers, waar ze restafval, pmd, papier en karton en glas in kwijt kunnen. De stad zorgt voor het onderhoud van en IVM zorgt voor de afvalophaling.

Op vraag van oppositiepartij N-VA krijgen de containers ook een ‘coat’. “Deze bestaat uit kunstgras met nepbloemen of andere planten en bloemen uit kunststof”, zegt gemeenteraadslid Matthias Neirynck. “Uit onderzoek blijkt dat deze groene coats het sluikstorten drastisch tegengaan. Het oogt bovendien ook frisser en groener. Het idee komt oorspronkelijk van onze ondervoorzitter Hugo Schaeck, die enorme inspanningen tegen sluikstorten en zwerfvuil levert. Ook op de website www.mooimakers.be wordt dit idee gesuggereerd.”

Lees meer