Schepenen Filip Vervaeke en Norbert De Mey met raadslid Bart Vandekerckhove.
rv Schepenen Filip Vervaeke en Norbert De Mey met raadslid Bart Vandekerckhove.

Open Deinze werkt aan sensibiliseringscampagne tegen homofobie

De meerderheidspartij Open Deinze werkt aan een holebivriendelijk Deinze. Zo denkt sportschepen Norbert De Mey eraan om met de sportdiensten een sensibiliseringscampagne tegen homofobie op poten te zetten.

In het kader van de Internationale Dag tegen Homofobie en Transfobie op vrijdag 17 mei, denkt Open Deinze na over hoe Deinze holebivriendelijker kan. De partij heeft met Bart Vandekerckhove het eerste getrouwde holebigemeenteraadslid in haar rangen. 

“Ik ben blij te horen dat Deinze verder wil gaan dan enkel en alleen op 17 mei de regenboogvlag te hijsen”, zegt Bart. “Het plaatsen van een regenboogzebrapad zet holebi’s extra in de kijker en herinnert de burgers eraan om respectvol met diversiteit om te gaan. Het is een voorstel dat ik in 2017 ook al aanbracht maar nu eindelijk gehoor krijgt. Binnen de politieraad heb ik het voorstel gedaan om homofoob geweld op de prioriteitenlijst van ons politiekorps te zetten.”

Sportschepen Norbert De Mey vult aan: “Maar homofobie en geweld tegen holebi's lossen we niet alleen op met een vlag, een zebrapad of streng optreden van onze politie. We willen binnen onze bevoegdheden kijken hoe we de problematiek verder kunnen aanpakken. Binnen de sportwereld is homofobie nog steeds aanwezig, daarom willen we met onze sportdienst bekijken hoe we een sensibiliseringscampagne kunnen opzetten naar de sportclubs.” Ook schepen van personeel Filip Vervaeke wil binnen het personeelsbeleid een sterk diversiteitsbeleid uitdragen.

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer