3 Een partijtje petanque kan vanaf nu ook in de sporthal van Vinkt.
Anthony Statius Een partijtje petanque kan vanaf nu ook in de sporthal van Vinkt.

PC Okra Vinkt mag petanquen in de sporthal

Te koud om buiten te petanquen? PC Okra Vinkt heeft er iets op gevonden. Iedere donderdag rollen zij enkele zelfgemaakte speelvelden uit in de sporthal. “De eerste boulodroom van Deinze is een feit”, zegt voorzitter Antoinette Van Huffel.

Petanqueclub Okra Vinkt telt 26 leden en zij hebben twee buitenterreinen aan de oude gemeenteschool. Maar met de huidige vriestemperaturen is het niet aangenaam om buiten een balletje te gooien, dus ging de club op zoek naar een oplossing.

“Het idee om in de sporthal te petanquen is eigenlijk vorige zomer ontstaan”, zegt voorzitter Antoinette Van Huffel. “Door de extreme hitte was het niet zo plezant om buiten te spelen en dus hebben wij aan de stad Deinze gevraagd om bij extreem warm of koud weer de sporthal van Vinkt te mogen gebruiken. We hebben speciale matten gekocht en onze handige Okraleden hebben zelf een houten afsluiting gemaakt zodat we niet constant achter petanqueballen moeten rennen. Iedere donderdagmiddag tussen 13.30 en 17 uur wordt de sporthal een beetje een boulodroom, de eerste van Deinze”, zegt Antoinette.

3 De petanquers in de sporthal van Vinkt.
Anthony Statius De petanquers in de sporthal van Vinkt.
3 De petanquers van Okra Vinkt.
Anthony Statius De petanquers van Okra Vinkt.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer