2 Versele Laga Run.
rv Versele Laga Run.
2 Tienkamper Thomas Van der Plaetsen met zijn Back On Track-team.
rv Tienkamper Thomas Van der Plaetsen met zijn Back On Track-team.

Recordaantal deelnemers voor Versele-Laga Run en 2.500 euro voor Back On Track

Met 820 waren ze, de sportievelingen die op zondag 6 oktober de regen trotseerden om deel te nemen aan de Versele-Laga Run. Met de opbrengst werd 2.500 euro geschonken aan het Back On Track-fonds van tienkamper Thomas Van der Plaetsen.

De tweede Versele-Laga Run was met 820 deelnemers een succes. Dit jaar kon voor het eerst, naast de vertrouwde 7 en 11 kilometer, ook een nieuwe afstand van 17 kilometer gelopen worden. Tijdens de run zorgden Saartje Vandendriessche en DJ O-Beats in het start- en finishdorp voor commentaar en opzwepende beats. In de Versele-Laga-fabriek werden de lopers getrakteerd op een live concert van het Harmonieorkest uit Deinze. 

Dit jaar konden alle lopers ook een individuele schenking doen aan het Back On Track-fonds. Hierbij werd een totaalbedrag van 500 euro opgehaald en Versele-Laga heeft nog eens 2.000 euro erbovenop geschonken. Thomas Van der Plaetsen liep samen met 13 ex-kankerpatiënten van de Back On Track-challenge de 7 kilometer. Het doel van deze challenge is ex-kankerpatiënten sportief uit te dagen en die uitdaging te gebruiken om het leven weer in handen te nemen na een kankerbehandeling. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer