3 Heel wat supporters kwamen de triatleten aanmoedigen op de Leiedam.
Anthony Statius Heel wat supporters kwamen de triatleten aanmoedigen op de Leiedam.
3 De Leie was twee dagen lang het strijdtoneel van de triatleten.
Anthony Statius De Leie was twee dagen lang het strijdtoneel van de triatleten.
3 Eens uit het water, begon het fietsen op de Markt.
Anthony Statius Eens uit het water, begon het fietsen op de Markt.

Triatleten én publiek overspoelen stadscentrum

Het tweedaagse triatlonweekend deed het stadscentrum van Deinze goed vollopen. De meer dan zevenhonderd triatleten, die verspreid over twee dagen aan de wedstrijden deelnamen, brachten ook een horde supporters mee.

Het tweedaagse triatlonweekend van Sport-Events is in zeven jaar tijd uitgegroeid tot een van de grootste sportevenementen in de Leiestad. Samen met de start van Gent-Wevelgem en Nokere Koerse zet het Deinze op de kaart als sportstad. De honderden atleten brachten in hun kielzog duizenden supporters mee.

“Wat deze wedstrijd nog extra uitstraling geeft, is het feit dat er ook veel inwoners van Deinze zelf deelnemen, zowel aan de sprinttriatlon op zaterdag als aan de langeafstandswedstrijd. Dankzij het toegankelijkere 111-concept (1 kilometer zwemmen, 100 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen) is deze triatlon haalbaarder geworden voor een groter publiek met een recordaantal inschrijvingen tot gevolg.”

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer