3 Pierre D'Haeseleer en Annie Coremans met organisatoren Dorry Vaeyens, Patrick Van Liedekerke, Nicky Van Liedekerke en Cedric Van den Broeck.
Claudia Van den Houte Pierre D'Haeseleer en Annie Coremans met organisatoren Dorry Vaeyens, Patrick Van Liedekerke, Nicky Van Liedekerke en Cedric Van den Broeck.

Benefiet voor slachtoffers woningbrand

UITBATERS VISVIJVERS MANCHET WILLEN PIERRE EN ANNIE HART ONDER DE RIEM STEKEN

Visvijvers Manchet organiseert nog tot en met zondag een benefiet voor Pierre en Annie, die slachtoffer werden van een zware woningbrand waarbij hun zoon Andy het leven liet. "Aan het ergste kunnen we niets doen, maar we hopen hiermee toch hun leed wat te verzachten. Ze verdienen onze steun meer dan wie ook", aldus uitbaters Patrick en Nicky.

De woning van Pierre D'Haeseleer en Annie Coremans in de Rodestraat werd op 18 februari verwoest door een zware brand, die het leven kostte aan hun 36-jarige zoon Andy D'Haeseleer. Omdat Pierre en Annie alles kwijt raakten in de brand, besloten hun vrienden een benefietactie op poten te zetten om hen te steunen.

3
RV

Leed verzachten

"We kennen hen al heel lang", vertelt Patrick Van Liedekerke, de uitbater van Visvijvers Manchet, en dochter Nicky. "Ze wonen in dezelfde straat en ze komen ieder weekend naar de visvijvers. Pierre is hier voorzitter van twee visclubs. Toen we hoorden over de brand, stonden we aan de grond genageld. Het is bij iedereen hard aangekomen. We hebben vanaf dag één gezegd dat we iets zouden doen om hen te steunen. Zo hadden we onmiddellijk een inzamelpot geplaatst waar mensen geld konden deponeren. Daarna hebben we beslist om deze benefiet te organiseren: vier dagen lang reuzebarbecue en op zaterdag en zondag ook optredens van artiesten uit de streek. Aan het ergste kunnen we niets doen, maar we proberen hiermee het leed wat te verzachten. Pierre en Annie zijn twee van de sympathiekste mensen die hier lopen. Ze zijn zelf ook heel sociaal geëngageerd. Als zij zoveel doen voor andere mensen, dan verdienen zij ook zeker en vast een hart onder de riem.", aldus Patrick en Nicky. Annie en Pierre zelf zijn ook heel dankbaar.


"Dit doet ons veel plezier, maar het is natuurlijk wel emotioneel", vertellen Annie en Pierre. "Het is hier onze tweede thuis, wat het extra speciaal maakt." De opbrengst van de benefiet zal wellicht naar een nieuwe inboedel gaan. "Wij hebben niets meer. Momenteel verblijven we nog in een OCMW-woning die ons werd toegewezen, maar we zullen binnenkort iets moeten gaan huren. Geld dat ons wordt geschonken zal dus naar materiaal voor een woning gaan." Pierre en Annie kregen ook van andere Denderleeuwenaars al steun. "Er is onder meer al een wafelenbak en een pannenkoekenslag georganiseerd. Daarnaast gaat de opbrengst van de drank- en eetstand van Waduwe tijdens de rommelmarkt in Welle en de opbrengst van de drankverkoop tijdens de officiële opening van de Kemelbrug naar ons. De organisatie 'Alle kleine beetjes helpen' schonk mij al kleren", aldus Annie. De benefiet voor Pierre en Annie vindt vandaag en morgen van 14 tot 20 uur plaats bij Visvijvers Manchet in de Scherpstraat.

3 Andy D'Haeseleer, die het leven liet bij een woningbrand.
repro Claudia Van den Houte Andy D'Haeseleer, die het leven liet bij een woningbrand.

Lees meer