Illustratiebeeld
thinkstock Illustratiebeeld

Gemeente investeert 100.000 euro in buurtplein Braamland

De gemeente Denderleeuw zal 100.000 euro investeren in het buurtplein Braamland.

Het gemeentebestuur werd sinds 2014 aan de ontwikkeling van het speel- en ontmoetingsweefsel in Denderleeuw. Het haalde vorig jaar het label van ‘Kindvriendelijke gemeente’. “Eén voor één zijn alle speel- en ontmoetingsplekken in de gemeente aan de beurt”, zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Yves De Smet (LvB). “In 2019-2020 ligt de focus op het Buurtplein Braamland. We maken 100.000 euro vrij om het centrale plein opnieuw in te richten, in samenspraak met de buurt. Daarom organiseren we een eerste participatiemoment.”

De omwonenden kregen al een uitnodiging in de bus voor het participatiemoment. “We vroegen hen om zich een paar uurtjes vrij te maken en hun visie op de toekomstige invulling met ons te delen”, vertelt schepen van Jeugd Sofie Renders (CD&V). “Bedoeling is om spelen en ontmoeten te combineren op een buurtplein, dat afgestemd is op zowel de omgeving als de gebruiker en dat mee wordt gedragen door de buurt. Op basis van de aangeleverde input wordt nu een voorontwerp gemaakt dat opnieuw zal worden voorgelegd tijdens een tweede participatiemoment. De buurtbewoners kunnen op dat moment nog aangeven waar volgens hen aanpassingen nodig zijn. Het definitieve ontwerp volgt dan in het najaar van 2019.”

Het nieuwe buurtplein Braamland moet als alles goed verloopt in de zomer van 2020 klaar zijn voor gebruik.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer