2 De Burg. E. De Sadeleerstraat in Haaltert.
Google De Burg. E. De Sadeleerstraat in Haaltert.

Gemeente test eenrichtingsverkeer in de Burg. E. De Sadeleerstraat en Windmolenstraat

De gemeente Haaltert voert minstens tijdelijk eenrichtingsverkeer in de Burg. E. De Sadeleerstraat in, van de N460 naar de Windmolenstraat. Het huidige eenrichtingsverkeer in de Windmolenstraat wordt omgekeerd.

Het gemeentebestuur wil nagaan of deze proefopstelling een oplossing biedt voor de verkeersproblemen in de buurt, na meldingen over overlast en onveilige situaties. Het voerde de proefopstelling in op advies van de Verkeerscommissie.  Er werd een tijdelijk verkeersreglement opgemaakt. Er wordt verwacht dat de proefopstelling een positief effect zal hebben op de veiligheid voor fietsers en dat de verkeersleefbaarheid van de straten zal verbeteren. Na drie maanden wordt de proefopstelling geëvalueerd. De gemeente laat weten dat de buurtbewoners worden betrokken in de evaluatie.

2 De gewijzigde verkeerssituatie in de Burg. E. De Sadeleerstraat en Windmolenstraat in Haaltert.
rv De gewijzigde verkeerssituatie in de Burg. E. De Sadeleerstraat en Windmolenstraat in Haaltert.

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Josiane Versavel

    Wij hebben geen probleem met de plannen, we stellen ons wel de vraag hoe het zal gaan met brandweer of grote voertuigen die in molenveld moeten zijn. Ilva komt ook via windmolenstraat het molenveld binnen en ze kunnen er niet in of uit via bakkerstraat.

Lees meer