Het gemeentehuis van Denderleeuw.
Claudia Van den Houte Het gemeentehuis van Denderleeuw.

Gemeentelijke veiligheidscel houdt noodplanningsoefening om voorbereid te zijn op noodsituaties

De gemeentelijke veiligheidscel van Denderleeuw heeft dinsdag een noodplanningsoefening gehouden in het gemeentehuis.

Het ging om een zogenaamde ‘tafeloefening’, dus zonder operationele ontplooiing op het terrein, in nauwe samenwerking met de federale noodplanningscel van de provincie Oost-Vlaanderen. Volgens het scenario was er brand uitgebroken in basisschool ‘t Landuiterke. Het scenario werd niet op de school zelf uitgerold, maar enkel rond de tafel ingeoefend met de verschillende noodplanningsdisciplines. Door te oefenen op noodsituaties hoopt de veiligheidscel zo goed mogelijk voorbereid te zijn voor als er zich echt een ramp zou voordoen in Denderleeuw.

“Zo’n tafeloefening is ideaal om onze noodprocedures en een goede afstemming tussen de verschillende disciplines uit te testen, wat zeer belangrijk is”, zegt burgemeester Jo Fonck (LvB). “Het algemeen nood- en interventieplan (ANIP) van de gemeente mag niet theoretisch blijven, maar moet op regelmatige basis aan de praktijk worden getoetst. Door lessen te trekken uit een oefening, kunnen we ons plan bijsturen zodat het zo nauw mogelijk aanleunt bij de realiteit op het interventieterrein én kunnen we in geval van echte nood optreden met kennis van zaken.”

1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.
  • Karine Roeland

    'tafeloefening'? Als er ooit iets gebeurd zullen ze dit zeker goed kunnen oplossen, dankzij hun 'tafeloefening'. We hebben al ondervonden hoe Denderleeuw problemen e.d. aanpakt.

Lees meer