Het nieuwe voertuig is vanaf nu in gebruik voor de politiezone Denderleeuw/Haaltert.
Koen Baten Het nieuwe voertuig is vanaf nu in gebruik voor de politiezone Denderleeuw/Haaltert.

Gloednieuwe combi voor politiezone Denderleeuw/Haaltert

De interventiedienst van de politie Denderleeuw en Haaltert beschikt vanaf nu over een gloednieuw dienstvoertuig. De Volkswagen type Transporter heeft ook een mogelijkheid om mobiel te werken wat de werking van de agenten een pak aangenamer maakt. 

Het is de eerste combi in de politiezone die beschikt over de mogelijkheid om van op de plaats van de interventie informatie op te vragen. “Met een laptop die ze bij hebben kunnen ze vanaf hun locatie personen opvragen in de databanken en alle gegevens meteen verwerken. Dit zorgt voor een snellere werking ter plaatse”, aldus commissaris Wim Van Vaerenbergh. “De laptops geven ons zelf de mogelijkheid om het proces-verbaal ter plaatse op te maken", klinkt het. 

Het nieuwe voertuig heeft een kostenplaatje van 65.175 euro. Naast de snellere werking beschikt het voertuig over een beveiligde kluis en key-out systeem. “Dit wil zeggen dat het voertuig kan stilstaan, maar toch blijven draaien terwijl de sleutel uit het contact is en de wagen tegen diefstal is beveiligd", zegt Van Vaerenbergh. 

Het voertuig heeft net zoals de andere interventievoertuigen fluorescerende bestickering. Er werd ook de nodige bescherming aangebracht en de ledverlichting is van de allernieuwste generatie. De politiezone is blij met de aankoop van het broodnodige interventievoertuig. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer