Vorig jaar nog werden de knuppelpaden aan de Wellemeersen hersteld.
Van den Houte Vorig jaar nog werden de knuppelpaden aan de Wellemeersen hersteld.

Infomarkt over project om natuur in Wellemeersen en omgeving Oude Dender te herstellen en te ontwikkelen

Het projectrapport voor het natuurinrichtingsproject Wellemeersen en omgeving Oude Dender is afgewerkt. Dat rapport geeft een overzicht van de maatregelen die er zullen worden genomen om de natuur te herstellen, te beschermen of te ontwikkelen. 

Het projectgebied is 316 hectare groot en omvat de Wellemeersen, Kapellemeersen en de Oude Dendermeersen, op het grondgebied van Denderleeuw, Aalst, Liedekerke en Affligem. Het is volgens de Vlaamse Landmaatschappij (VLM) onder meer de bedoeling om wilgenbosjes te laten ontwikkelen naar valleibossen met elzen en essen. Ook de uitbreiding van de leefruimte voor weide- en moerasvogels en de ontwikkeling van een halfopen landschap bestaande uit bloemrijke graslanden en moerassen, met daartussen houtkanten, bomenrijen en ijle bossen, staan op het programma. Verder worden ook de mensen niet vergeten. Zo komen er onder andere nieuwe en verbeterde paden, betere toegangen, picknickplekken, zitbanken en een aantal uitkijkpunten.

Het projectrapport en de lijst van belanghebbenden (eigenaars en gebruikers) zijn gedurende een maand in openbaar onderzoek. De documenten liggen van 25 juni tot en met 25 juli ter inzage in het gemeentehuis van de betrokken gemeenten. Wie meer wil weten over het project is welkom op de infomarkt in Denderleeuw. Die vindt op dinsdag 25 juni plaats in de raadzaal van het administratief centrum, Alfons De Cockstraat 1 in Denderleeuw, van 17 uur tot 19 uur en van 19.30 uur tot 21.30 uur.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer