2 Bovenop het dak werd een rugzak gevonden, enkele meters later zakte hij door de asbestplaten.
Koen Baten Bovenop het dak werd een rugzak gevonden, enkele meters later zakte hij door de asbestplaten.

Jongeman overlijdt bij val door dak, maar wordt
pas dag later gevonden

In de Guido Gezellestraat in Denderleeuw werd woensdag een jongeman dood aangetroffen in een garage. Hij bleek er een dag eerder al door het dak gevallen te zijn. Hij werd gevonden door de zoon van de huurder, die zwaar onder de indruk was.

Vermoedelijk viel de jongen dinsdagavond omstreeks 22 uur al door het dak van de loods van de voormalige Movie Max. Een dag lang werd hij niet opgemerkt, maar deze avond rond 18.45 uur kwam de zoon binnen in de loods en merkte hij na enkele minuten de jongeman op. 

2 De jongeman zakte door het dak van deze loods.
Koen Baten De jongeman zakte door het dak van deze loods.

Wat de jongen op het dak deed, is voorlopig nog onduidelijk. Het slachtoffer zou wel op slag dood geweest zijn. Bovenop het dak waar de jongeman doorzakte, werd nog een rugzak aangetroffen. Deze werd door de brandweer van het dak gehaald en aan de politie gegeven. Of de jongeman alleen op het dak liep op het moment van de feiten is evenmin bekend. 

Via bank

Volgens de eigenaar van het pand is de jongen via de ING-bank naast het pand op het dak kunnen klimmen. “Daar is een trap die vlak naast het dak ligt, dus het valt zeker niet uit te sluiten", zegt Yves Agneessens. “Iedereen was serieus onder de indruk van wat ze gezien hebben", klinkt het. Er kwam een wetsgeneesheer ter plaatse om meer duidelijkheid te krijgen over de doodsoorzaak en het precieze tijdstip van het overlijden. Vermoedelijk is er morgen meer duidelijkheid over de feiten. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer