2 De brandweer had de brand snel onder controle. Ook het gebouw liep lichte schade op.
Koen Baten De brandweer had de brand snel onder controle. Ook het gebouw liep lichte schade op.

Jongeren steken tuinhuis aan oude voetbalterreinen FC Dender in brand en slaan op de vlucht

De brandweer van Denderleeuw werd deze avond opgeroepen voor een brand aan de oude voetbalterreinen van FC Dender aan de Thontlaan in Denderleeuw. Het vuur werd opgemerkt omstreeks 20.45 uur. Het tuinhuis werd waarschijnlijk in brand gestoken. Getuigen zagen enkele jongeren weglopen vlak na de brand. 

De vlammen sloegen bij aankomst van de brandweer al uit het tuinhuis en hadden ook aan enkele panelen en een het gebouw al schade aangericht. De brandweerlieden van Denderleeuw konden wel voorkomen dat het vuur oversloeg naar het gebouw. “Het tuinhuis is wel volledig verloren. Nadat de brand onder controle was hebben we rondgelopen in het gebouw om te zien of alles gedoofd was en werd het gebouw grondig verlucht", aldus officier Wouter Michiels.

2 Het tuinhuis brandde volledig uit.
Koen Baten Het tuinhuis brandde volledig uit.

Verschillende getuigen zagen na de brand enkele jongeren weglopen van op het voetbalveld. Op dit moment heeft de politie nog geen spoor naar de jongens. Volgens verschillende getuigen is het oude voetbalveld al langer een speeltuin voor vandalen. Ook een hok dat daar staat werd al volledig vernield. Bij de brand raakte niemand gewond. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer