Bij de controle werden 5 bestuurders betrapt onder invloed.
Koen Baten Bij de controle werden 5 bestuurders betrapt onder invloed.

Vijf personen onder invloed van alcohol, twee bestuurders leggen positieve drugtest af

Tijdens de eerste avond van het weekend zonder alcohol werden 306 personen onderworpen aan een alcoholtest. Bij 23 bestuurders werd er alcohol gedetecteerd, uiteindelijk bleken er vijf positief te zijn. Zij kregen een boete variërend van 179 tot 1.600 euro. Een rijbewijs werd ook onmiddellijk ingetrokken voor vijftien dagen. 

Naast de bestuurders onder invloed van alcohol werden ook twee automobilisten betrapt onder invloed van drugs, ook hun rijbewijs werd meteen ingetrokken voor vijftien dagen. De politie kon ook twee bestuurders betrappen met een voorlopig rijbewijs na 22 uur en zonder begeleider in het weekend. Een pv werd opgemaakt. Twee voertuigen werden tegengehouden waarbij er twijfel was of ze waren verzekerd. 

De politie kon ook een gestolen voertuig terugvinden. Tijdens de controles vluchtte een bestuurder ook weg van de politie, hij kon onderschept worden en had een grote som geld bij zich en een hoeveelheid drugs, mogelijk ging het om een dealer. 

Daarnaast werd ook nog gecontroleerd op snelheid. Hier werden 39 bestuurders betrapt op overdreven snelheid. Tot slot werd er ook nog een boete uitgeschreven van 174 euro nadat een vader zijn peuter niet had vastgemaakt met een gordel of correcte veiligheid. 

Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.

Lees meer