2 Het lichaam van de vrouw werd disndagochtend aangetroffen in deze woning.
Koen Baten Het lichaam van de vrouw werd disndagochtend aangetroffen in deze woning.

70-jarige vrouw dood aangetroffen in bed: zoon opgepakt, autopsie woensdag moet meer duidelijkheid geven

Op het Grootzand in Grembergen heeft de politie van Dendermonde dinsdagochtend het levenloze lichaam van Greta D. (70) aangetroffen in haar bed. De vrouw woont er samen met haar 49-jarige zoon, die werd opgepakt maar het is niet zeker of hij iets met de feiten te maken heeft. Een autopsie moet woensdag meer duidelijkheid brengen. 

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

Greta D. werd dinsdagochtend rond 10 uur dood aangetroffen in haar bed. De 70-jarige vrouw was al een tijd bedlegerig en zou ook levensmoe geweest zijn. De vrouw had een grote blauwe plek in haar aangezicht, wat doet vermoeden dat het om een verdacht overlijden gaat. Of het effectief om een moord gaat zal pas woensdag duidelijk worden na een autopsie op het lichaam. 

Zoon opgepakt

De 49-jarige zoon, die bij de vrouw inwoonde, werd door de politie opgepakt. Maar het is nog niet geweten of hij iets te maken heeft met het overlijden van zijn moeder. De man zou in shock geweest zijn. Volgens de buurtbewoners waren er wel al eerder problemen thuis. “De zoon was mentaal beperkt wat soms problemen veroorzaakte”, aldus een buurtbewoner. 

2 Het pand werd verzegeld door de politie.
Koen Baten Het pand werd verzegeld door de politie.

De vrouw zou al langer bedlegerig zijn. Ze nam ook heel wat medicatie. Of dit een rol speelde in het overlijden, zal pas duidelijk zijn na de autopsie. 

Eerder probleem

Ook twee weken geleden zou er al een probleem ontstaan zijn in de woning. “Er was toen een thuisverpleegster die enkele rake klappen zou gekregen hebben van de zoon. Wat de reden hier voor was, weet ik niet, maar het leek toch redelijk ernstig te zijn”, aldus nog de buurtbewoner. “Dat er iets verkeerd liep, doet mij misschien niet helemaal schrikken, maar laat ons eerst het onderzoek verder afwachten. Hopelijk gebeurde er niets erg en is er snel meer duidelijkheid.” 

De politie, het labo en een onderzoeksrechter werden gevorderd om het overlijden verder te onderzoeken. Tot 14 uur dinsdagmiddag waren ze aanwezig om alle sporen te onderzoeken en meer duidelijkheid te krijgen bij het overlijden. De woning werd na het onderzoek verzegeld door de politie. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer