Korpschef Patrick Feys, Mobiliteitsschepen Niels Tas, Pierre Moens (500ste deelnemer van de verkeerscursus voor senioren) en burgemeester Piet Buyse.
Foto GDR Korpschef Patrick Feys, Mobiliteitsschepen Niels Tas, Pierre Moens (500ste deelnemer van de verkeerscursus voor senioren) en burgemeester Piet Buyse.

Al 500 senioren op verkeersles

De gratis verkeerslessen van de verkeersdienst van de lokale politie en het stadsbestuur van Dendermonde blijven aanslaan. Onlangs werd de vijfhonderdste deelnemers verwelkomd.

Een eerste groep zestigers startte begin 2015 met de verkeerslessen in het politiecommissariaat. Sindsdien vinden er regelmatig workshops plaats. Een lesgever van rijschool Traffix frist er de verkeersregels op. Een medewerker van de verkeersdienst licht het aantal ongevallen en de evolutie ervan toe.


Het project was van meet af aan een schot in de roos en de interesse blijft. Zo pas begroette de politie de vijfhonderdste cursist. Pierre Moens bleek alvast erg gemotiveerd om de lessen te volgen.


"Het kan geen kwaad om de verkeerskennis bij te schaven en op de hoogte te blijven van nieuwe verkeersborden en nieuwe verkeersregels", klinkt het.


Door het succes blijven stadsbestuur en politie inzetten op het initiatief. "De verkeerslessen voor senioren werpen zeker hun vruchten af", zegt schepen van Mobiliteit Niels Tas (SP.A). "Het verkeer is enorm veranderd ten opzichte van de tijd toen de senioren hun rijbewijs haalden. Het doet ons plezier dat zovelen interesse hebben om bij te blijven met de zaak. Tijdens de lessen komen vaak ook concrete vragen naar voren, zoals bijvoorbeeld de voorrang voor fietsers op de rotonde aan de Brusselse Poort." (DND)

Lees meer