3 De schade aan het leegstaande pand is groot. De woning werd regelmatig gekraakt.
Koen Baten De schade aan het leegstaande pand is groot. De woning werd regelmatig gekraakt.

Brandstichting in voormalig keukenbedrijf dat al jaren leegstond

Op Moleneinde in Schoonaarde is vanochtend een brand ontstaan in een leegstaand pand. Het gebouw was vroeger een keukenwinkel maar stond al jaren leeg. Er zouden regelmatig krakers in verblijven, want er werd binnen heel wat vuil aangetroffen en verschillende blikken bier. Het pand liep zware schade op door de brand. 

De brand werd opgemerkt omstreeks 10.15 uur vanmorgen door een buurtbewoner die rook uit het pand zag komen. De brandweer werd onmiddellijk verwittigd en de korpsen van Wichelen en Berlare kwamen ter plaatse. De woning kon snel betreden worden om de brand van binnenuit te blussen. Vermoedelijk gaat het om een vandalenstreek door personen die het gebouw waren binnengetreden. De brand was waarschijnlijk al even bezig voor hij werd opgemerkt. 

Het pand liep zware schade op binnenin. De brandweer moest ook een ruimte openbreken en een deel van het dak afbreken om er voor te zorgen dat alles volledig onder controle raakte. Er werd niemand aangetroffen in het pand op het moment van de feiten. De daders zijn spoorloos. Het pand wordt waarschijnlijk regelmatig gebruikt door krakers. 

Door de brand is de straat een tijdlang afgesloten voor het verkeer en moet er plaatselijk omgereden worden. 

3 De brandweer kwam massaal ter plekke.
Koen Baten De brandweer kwam massaal ter plekke.
3 De schade is groot na de brand.
Koen Baten De schade is groot na de brand.

Lees meer