De Draeckenieren startten hun tocht om stemmen te ronselen in de Dendermondse bibliotheek.
Geert De Rycke De Draeckenieren startten hun tocht om stemmen te ronselen in de Dendermondse bibliotheek.

Draeckenieren komen in Ros Beiaardstad stemmen ronselen voor Aalsterse bibliotheek

Een kwinkslag en wat plagerijen voor de Dendermondenaren bleven natuurlijk niet achterwege, maar de echte vete tussen Dendermonde en Aalst lieten de Aalsterse Draeckenieren maandag wel even aan de kant. Ze kwamen immers naar Dendermonde omdat ze de inwoners van de Ros Beiaardstad deze keer eigenlijk nodig hadden. 

“Profitariaat is toegestaan”, zegt Anton Cogen, lid van de Draeckenieren en voor het bezoek aan de Ros Beiaardstad uitgedost als broeder. “We zijn hier op een missie voor de Aalstenaars.” Die missie is stemmen ronselen voor de bibliotheek van Aalst. Die is genomineerd voor ‘beste bibliotheek van Vlaanderen en Brussel’. “Elke provincie heeft één genomineerde en er zijn ook publieksstemmen nodig om te kunnen winnen”, zegt Ilse Verdonck van de Aalsterse bib. “Om op te boksen tegen de andere provincies zijn veel stemmen nodig. De Draeckenieren gaan daarom op ronde.” 

De groep startte in de Dendermondse bibliotheek aan de Kerkstraat en trok vervolgens naar de binnenstad waar veel volk op de been was voor de maandagmarkt. Zelf noemden de Draeckenieren zich “kolonisten” en de Dendermondenaren “inboorlingen”. Maar om de marktbezoekers zover te krijgen toch een stem voor Aalst uit te brengen, konden er tijdens de tocht toch ook wat vriendelijke woorden af.

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer