Geert De Rycke

Dronken bestuurster (75) rijdt agent op haar na aan: 2.000 euro boete

De 75-jarige Jeannine C. is door de politierechtbank in Dendermonde zwaar gestraft. De vrouw werd op 19 februari vorig jaar dronken achter het stuur betrapt nadat ze een politiecontrole had ontweken. De vrouw kon uiteindelijk tegen worden gehouden na een achtervolging. 

“De feiten waren bijzonder hallucinant. Er was een politiecontrole aan de gang en de vrouw bleef aan eenzelfde snelheid rijden", aldus het Openbaar Ministerie. “Hierbij reed ze bijna een agent omver, waarna ze doodleuk haar weg verderzette", klinkt het. De politie zette de achtervolging in en kon de 75-jarige vrouw klem rijden. De vrouw kon nog amper op haar benen staan en was zichtbaar dronken op het moment van de feiten. Haar rijbewijs werd meteen ingetrokken voor 15 dagen. Toen ze het rijbewijs wilde gaan halen bij de politie was ze opnieuw onder invloed. “Na die feiten heeft mijn cliënt wel een klik gemaakt en is ze gestopt met drinken. Ze kwam ook ten val waardoor ze niet meer met de wagen rijdt op dit moment", klinkt het. 

De politierechtbank oordeelde echter dat een zware straf nog steeds van toepassing was. Ze kreeg een geldboete opgelegd van 2.000 euro, een rijverbod van drie maanden en moet alle rijexamens opnieuw afleggen. Het voertuig wordt ook een tijdje aan de klem gelegd zolang het rijverbod loopt. Daarnaast moet de vrouw zich ook nog laten testen bij een dokter om te zien of ze ooit nog rijgeschikt kan bevonden worden. 

Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.

Lees meer